Programma:
Woongebouw met 11 huurappartementen en stallingsgarage

Locatie:
1e Haagstraat te helmond

Opdrachtgever:
woCom

Projectarchitect:
Hans Lortye,
Bas Knapen

Adviseur Bouwfysica en geluid:
Nelissen Ingenieursbureau BV

Aannemer:
Coopmans | Lutters Bouw BV, Deurne

Opgeleverd:
juni 2009

Project #: 04.198
04.198_Haeghesteyn-01.jpg
04.198_Haeghesteyn-02.jpg
04.198_Haeghesteyn-03.jpg
04.198_Haeghesteyn-04.jpg
04.198_Haeghesteyn-05.jpg
Woongebouw Haeghesteyn te Helmond


In opdracht van woningcorporatie woCom is een ontwerp gemaakt voor een woontoren met stallingsgarage in het duurdere huursegment. Het gebouw is gelegen op het kruispunt van de 1e Haagstraat en het spoorwegtracé Helmond - Eindhoven en vormt de beëindiging van een park.

Het ontwerp borduurt voort op een reeks van ontwikkelingen langs de rand van het park die is gestart met het stedenbouwkundige onderzoek door ons bureau naar de herinrichting van de naastgelegen wijk. De nieuwbouw voor Den Briel (werknummer 03.179) was de eerste in een reeks nieuwe gebouwen die het park gaan begrenzen. Op de hoek van de Schepenstraat en de J.A.Carpstraat is een appartementencomplex in ontwikkeling.

De omgeving wordt gekenmerkt door neo-klassieke gebouwen. Vanuit deze gedachte is de architectuur van het gebouw bepaald. Er zijn duidelijke stijlkenmerken welke overeenkomen met Den Briel. Het gebouw is voorzien van een klassiek ogende prefab betonnen dakrand en is opgetrokken in een bordeauxrode handvormsteen.
De toepassing van verdiepingshoge raampartijen geeft het totaal een moderne touch.

Bijzonderheden

Haeghesteyn is het eerste gebouw van Nederland waar een
Eco-lift is toegepast.
opdracht ontwerp