Programma:
ca. 1.400m² b.v.o., met een multifunctionele zaal van 360m², een herriezaal van 100m², diverse vergaderruimten en foyer met keuken en bar en diverse overige ruimten

Locatie:
aan de Hoofdstraat te Liessel

Opdrachtgever:
Stichting gemeenschapshuis
“de Kastanje”, Liessel

Projectarchitect:
Hans Lortye,
Frank van de Loo

Bouwmanagement:
Bouwaccent BV, Waalre

Adviseur constructies:
Bouwburo Benders BV, Helmond

Adviseur bouwfysica:
Hollman Technisch Adviseurs BV, Venlo

Adviseur installaties:
adviesbureau CoCons, Beesel (L)

Interieurarchitect:
Savelkouls &
vd Kuylen, Boxtel

Uitvoering:
Bots Bouwgroep, Liessel

Opgeleverd:
februari 2007

Project #: 05.211
05.211-a_De_Kastanje.jpg
05.211-b_De_Kastanje.jpg
05.211-c_De_Kastanje.jpg
05.211-d_De_Kastanje.jpg
Gemeenschapshuis De Kastanje te Liessel


Het huidige gemeenschapshuis bestaat uit een parochiehuis uit 1933 met een aangebouwde podiumzaal met overige ruimten uit 1975. Het parochiehuis wordt verbouwd en de aanbouw gesloopt omdat deze slecht functioneert.

Het bestaande en het nieuw te bouwen volume worden met elkaar verbonden door een centrale hal met een extra entree, waardoor beide bouwdelen ook onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. De nieuwe multifunctionele zaal wordt ingepakt met secundaire functies om een groot gedeelte van de geluidslast op te vangen. Onder het podium wordt verdiept de herriezaal geplaatst waardoor ook hier de geluidsproductie goed opgevangen kan worden. Door de grote podiumzaal dwars op de hal te leggen kan deze met de hal en de foyer, die in het bestaande parochiehuis is gelegen, aan elkaar gekoppeld worden zodat één grote ruimte kan worden gecreëerd.
Het bestaande parochiehuis wordt zoveel mogelijk in zijn oude luister hersteld, o.a. door de huidige aangebouwde hoofdentree te verkleinen. De achtergevel wordt, met behoud van de bestaande penantenstructuur, opgebroken om de bovengenoemde ruimtelijke koppeling te kunnen realiseren.
De gevels van het nieuwe bouwdeel worden uitgevoerd in rode baksteen om aan te sluiten op de omringende panden. De grote zaal krijgt een bekleding van aluminium losanges.
opdracht ontwerp