Programma:
Kleedlokalengebouw RKSV Mierlo-Hout

Locatie:
Sportpark de Beemd
te Mierlo-Hout

Opdrachtgever:
RKSV Mierlo-Hout

Projectarchitect:
Bas Knapen

Project #: 09.304
kleedlokalengebouw_RKSV_1.jpg
kleedlokalengebouw_RKSV_2.jpg
kleedlokalengebouw_RKSV_3.jpg
kleedlokalengebouw_RKSV_situatie.jpg
Kleedlokalengebouw RKSV te Mierlo-Hout


Het gebouw neemt een centrale positie in op het terrein.
Vanaf die positie vinden alle spelers hun weg op het terrein.
Het kleedlokalengebouw dat onderkelderd is krijgt daglicht binnen via de grote glazen pui op de westgevel. De spelers betreden het veld via de oostzijde en komen exact centraal
op de middenlijn het veld op. Dit geeft een bijzonder dramatisch effect.
De tribune fungeert tevens als dak van de kantine. Door het integreren van de afzonderlijke gebouwen en gebouwelementen wordt het mogelijk om de totaalkosten te reduceren.
De glazen gevel van de kantine is in het ontwerp een echte blikvanger geworden en een lichtend baken in een avondsituatie. De naam van RKSV Mierlo-Hout prijkt fier op de gevel en is daar zelfs een onderdeel van geworden. De ligging aan de westzijde zorgt voor een prettige sfeer in de ruimte en voor terrasmogelijkheden in de zomer.
De langwerpige gebouwvorm maakt het mogelijk het gebouw aan de noord- en zuidzijde uit te breiden.

YouTube - Kleedlokalengebouw RKSV


Aan bovenstaande tekst en bijgaande afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend.
opdracht ontwerp