Programma:
Revitalisering zorgcentrum
De Pannehoeve - Helmond

Locatie:
Jan van Goyenlaan te Helmond

Opdrachtgever:
Stichting de Zorgboog

Projectarchitect:
Bas Knapen

Interieurarchitect:
Buro Staal/Christensen


Adviseur constructies:
Bouwbureau Benders

Adviseur bouwkosten:
Puur Bouwadvies

Adviseur buitenterrein:
MTD Landschapsarchitecten

Bouwteampartner:
Adriaans Bouwgroep

Bouwfysica en installatie-advies:
Jacobs Ingenieurs

Geplande oplevering:
2014

Project #: 12.413
01_Afbeelding_Buro_Staal_Christensen.jpg
02_Afbeelding_MTD_landschapsarchitecten.jpg
03_vogelvlucht.jpg
Revitalisering De Pannehoeve - Helmond


Het woonzorgcomplex aan de Jan van Goyenlaan in Helmond wordt gerevitaliseerd om huidige en nieuwe gebruikswensen beter in te passen. Zo worden onder andere de entree en het buitenterrein vernieuwd, wordt het groot onderhoud uitgevoerd en worden een aantal verdiepingen vernieuwd. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt.

De Pannehoeve blijft tijdens de verbouwing in bewoonde staat. De Zorgboog wil de overlast voor de bewoners en medewerkers van de Pannehoeve zoveel mogelijk beperken. Dat maakt de revitaliseringsopgave extra uitdagend. Na een selectieprocedure is Adriaans Bouwgroep gevraagd om samen met LXARCHITECTEN en de opdrachtgever zitting te nemen in het bouwteam.

Door ook de uitvoerende partij vroegtijdig als bouwteampartner bij het proces te betrekken, is het mogelijk om gezamenlijk met de opdrachtgever en de architect de exacte werkzaamheden te definiŽren. Zo kunnen ambities worden waargemaakt en wordt het gereserveerde budget op de beste wijze benut.
opdracht ontwerp