Programma:
restyling nieuwe entree De Geseldonk en visualisatie interieur

Locatie:
Cederhoutstraat 44 te Helmond

Opdrachtgever:
Gemeente Helmond

Projectarchitect:
Bas Knapen

Interieurarchitect:
SVDK interieurarchitecte(n) te Helmond

Visualisatie:
LXarchitecten - Helmond

Adviseur constructies:
Adviesbureau Van Meijl - Verhaegh te Someren-Eind

Adviseur W-installaties:
Nobel advies te Broekhuizen

Adviseur E-installaties en data:
Nobel advies te Broekhuizen

Foto's en visualisatie:
Cofoto en LXarchitecten

Uitvoering:
niet bekend

Opgeleverd:
september 2015



Project #: 14.473
1-473_image_De_Geseldonk_01.jpg
Cofoto-03.JPG
zaal_1-voorstel3-1s.jpg
zaal_2-voorstel3-1s.jpg
Multifunctioneel Centrum De Geseldonk


In het eerste ontwerp (zie afbeelding) is getracht om het volledige voorterrein én de benadering van het gebouw vanaf twee zijden te combineren in één, alomvattende oplossing.
Het gebouw kent namelijk twee mogelijke benaderingen: zowel vanaf de zijde van de sporthal als vanaf de zijde van OBS 't Hout en het parkeerterrein van RKSV Mierlo-Hout.

Daarnaast is in het oorspronkelijke gevelbeeld geen éénduidige beeldtaal afleesbaar. De bestaande entree is goed herkenbaar, maar wordt in de renovatie verschoven naar het midden van het gebouw. Ook kent het bestaande gebouw een aantal gevelsprongen en heeft het voorterrein wisselende hoogtes ten opzichte van het begane grond-niveau van de Geseldonk.

Deze wijziging vraagt om één duidelijk en krachtig gebaar. Door dit gebaar zal dit gebouw zich presenteren als één langwerpig volume, gelegen in een groene omgeving. Hoogteverschillen worden opgelost door één oplossing die trappen, terras en hellingbaan combineert. Door de nieuwe ingang en de bestaande entree (terras) te combineren ontstaat een duidelijkere en herkenbare nieuwe entree die recht doet aan de nieuwe start van wijkhuis De Geseldonk; een multifunctioneel gebouw wijkhuis voor álle bewoners.
opdracht ontwerp